Party Time

Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

lazy - Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

Dj Botez vs Band Botez

Dj la botez sau Band la botez? Mai jos ai 6 factori pe care sa ii iei in considerare cand iei decizia de a contract un dj sau un band pentru un botez de basm. Muzica este factorul principal de entertainment la orice tip de petrecere.
De aceea, este important sa stii din timp cum vrei sa fie botezul bebelusului tau. 

Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand decizi daca vrei un dj sau un band pentru petrecerea de botez:

dj botez vs band 1 - Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

Cat de mare este locatia?

Un dj de botez nu ocupa foarte mult loc, asadar, indiferent de dimensiunea locatiei, poate fi asezat in locul cel mai potrivit, astfel incat sa fie aproape de ringul de dans, locul unde distractia va fi in toi, dar nu in imediata apropiere a meselor, pentru a nu deranja invitatii. 

Un band, totusi, ocupa destul de mult spatiu, deci daca locatia nu este suficient de mare, posibil ori ca membrii band-ului  sa nu aiba loc si sa fie inghesuiti, ori sa fie asezati intr-un loc mai retras, departe de ringul de dans.

De asemenea, un band avand un echipament mai mare si mai puternic, foloseste mai mult curent electric, de aceea, daca doriti sa aveti un band la botez, trebuie sa va asigurati ca nu exista restrictii pentru folosirea curentului elecric.

dj botez vs band 2 - Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

Tipul de muzica

Orice dj de botez are mii de piese de toate genurile, de la manele, populara, latino, oldies, pop, rock pana la disco, house, edm. Toate in variante originale, remixuri si cover-uri. De asemenea, un dj de botez poate primi cerinte muzicale si schimba imediat melodia sau genul muzical, daca publicul nu reactioneaza intr-un mod pozitiv.

Un band are un repertoriu limitat de un numar de 100-200 de melodii, au sound-ul si stilul lor unic si merg pe unul, doua sau trei genuri muzicale. In general nu primesc cerinte, si nici nu pot schimba stilul muzical la fel de repede ca un dj de botez.

dj botez vs band 4 - Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

Cate persoane vei avea invitate? 

La botez vor fi mai putini invitati decat la o nunta, pentru ca la botez vor veni in general rudele si prietenii apropiati. Daca totusi ai un numar mare de invitati, trebuie sa tii cont si de ce fel de invitati vor fi, si anume daca le place sa danseze, sau daca vor mai mult sa socializeze. 

Un band va avea mai mult succes intr-un public mai mare, care este pus pe distractie, dar un dj de botez va face fata cu brio in orice scenariu.

dj botez vs band 5 - Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

Disponibilitatea

Cu toate ca trebuie sa contractezi din timp fie un dj, fie un band, la botez nu ai atat de mult timp disponibil precum la o nunta. De aceea, sunt sanse mai mari ca un dj sa aiba data botezului tau libera, iar un band nu.

dj botez vs band 6 - Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

Pauzele

Un alt detaliu pe care trebuie sa il luati in considerare, este faptul ca un band va lua mai multe pauze, timp in care va canta muzica de la un laptop sau un dj, iar tranzitia va forma o discrepanta mare.

Un dj la botez va avea pauze mai putine si mai scurte, in pauze poate lasa sa cante un colaj sau mix scurt de cateva piese, iar tranzitia va fi una lina, chiar insesizabila.

dj botez vs band 7 - Dj Botez vs Band Botez. Tu ce ai alege?

Ce buget poti aloca pentru muzica?

Pretul unui dj pentru botez este considerabil mai mic fata de pretul unui band. In primul rand, intr-un band sunt mai multi membri, in al doilea rand, aparatura unui band este mult mai complexa(instrumente, microfoane, mixer de live, boxe, scena, schela de lumini, etc), pe cand un dj de botez vine cu sonorizare, aparatura mix, schela de lumini. Pentru informatii complete, vezi ce pachet de botez este potrivit pentru tine!