Sfaturi Utile

Mici sfaturi pentru mamele la început de drum

lazy - Mici sfaturi pentru mamele la început de drum

Unul dintre cele mai frumoase daruri cu care înzestrează natura femeile este posibilitatea de-a fi mamă. Atunci când rămâi gravidă ești năpădită de o serie de sentimente contradictorii. Și e normal. Începi să-ți pui o mie de întrebări, auzi deja o sumedenie de sfaturi și cel mic nici nu s-a născut încă. Trebuie să știi însă, că fiecare copilaș este unic. Indiferent de câte sfaturi vei primi, tu vei ști cu siguranță să le filtrezi, sau să încerci metode noi. E în instinctul tău.

Însă, în cazul în care ai nevoie de un ghid scurt care să te liniștească, am scris noi unul pentru tine.

botez de basm sfaturi mame inceput de drum 5 - Mici sfaturi pentru mamele la început de drum

 

Mănâncă sănătos

Din momentul în care ai decis că vei fi mamă alimentația ta și stilul tău de viață vor afecta copilul, fie pozitiv, fie negativ. Alegerea e a ta. Însă, pentru a avea un copil sănătos și voinic trebuie să excludem țigările, cafeaua, băuturile acidulate, fast-food-ul, mâncărurile prea grase, dulciurile din comerț, alcoolul și alte stimulente.

Un bebeluș este o responsabilitatea pentru toată viață. E datoria ta să o înceapă cât mai sănătos. Alimentația ta ar trebui să fie bogată în fructe, proteine, legume, lapte și ouă. Recomandăm toate produsele animale cumpărate de la țară. Fructele și legumele încearcă sa le cumperi din piață, nu din supermarket.

Să nu te sperii dacă nu vei mai putea mânca unele alimente, sau nu vei mai putea suporta unele mirosuri de mâncare. Este perfect normal, și în general este diferit pentru fiecare gravidă. Le vei putea mânca din nou, la o scurta perioadă dupa naștere.

botez de basm sfaturi mame inceput de drum 4 - Mici sfaturi pentru mamele la început de drum

Ai grijă de mintea ta 

Acum că știm ce mâncăm, trebuie să avem grijă de bucătăria minții: psihicul nostru.

Dacă simți că e totul copleșitor, vorbește cu apropiații tăi care au mai trecut prin asta! Iar dacă simți că ai nevoie de mai mult ajutor de atât, poți apela cu încredere la un psiholog!

Unul dintre secretele de bază pentru liniștea ta este odihna. Apoi o alimentație sănătoasă. Ca să te mai eliberezi de griji, plimbă-te cu cei dragi! Chiar dacă ești gravidă, asta nu înseamnă că trebuie să fii sedentară. Poți crea împreună cu un antrenor o rutină foarte ușoară ca să te menții în formă, dar să îți și hrănești mintea cu serotonină.

Atunci când ești gravidă au loc o serie de schimbări hormonale care îți pot genera stări de nervozitate, agitație și chiar tristețe. Eliminând serotonină, te vei simți vizibil mai bine!

Încearcă o serie de exerciții de respirație și relaxare prin care îți poți potoli mintea în momentele grele. Însă, poți încerca și exerciții de meditație pentru a reuși să îți golești mintea și să îți concentrezi atenția pe ce e mai important: tu și copilul tău.

botez de basm sfaturi mame inceput de drum 1 - Mici sfaturi pentru mamele la început de drum

Nu pune prea multă presiune pe tine!

După ce se naște cel mic majoritatea mamelor suferă de depresie post-partum. În mare, datorită eliberării de hormoni, dar și dificultății sarcinii. În cazul în care consideri ca ai nevoie, mergi la un psiholog, îl recomandăm din tot sufletul. Dacă nu, încearcă să nu te închizi în tine! Vorbește cu cei dragi despre starea ta.

Copilul tău va prelua starea ta. E bine să înveți să îți gestionezi emoțiile ca să îți păstrezi mereu calmul și să îi poți oferi atenția ta atunci când are nevoie de ea.

Nu pune presiune pe tine să fii mama perfectă! Nu există nici măcar omul perfect. Dă tot ce ai mai bun și fii blândă cu tine dacă ai uneori impresia că nu îți iese.

 

Îți dorim succes și fericire în noua ta călătorie!

Pentru orice servicii de botez îți stăm la dispoziție oricând. Verifică pachetele noastre aici! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.