Sfaturi Utile

Care sunt îndatoririle naşilor pentru botez

lazy - Care sunt îndatoririle naşilor pentru botez

 

Atât în cazul cununiei sau botezului, naşii sunt părinţii spirituali, ghidul de viaţă al copilului sau celor doi soţi aflaţi la începutul poveştii lor de dragoste eterne. Este important ca atunci când un prieten sau un membru al familiei te roagă să fii naş la nunta sau botezul lor să înţelegi exact care sunt îndatoririle tale.

De aceea, noi am decis să împărțim îndatoririle nașilor pentru botez pe momentele importante ale evenimentul vostru special: listă de cumpărături pentru botez, în timpul slujbei, a doua zi după botez.

Listă de cumpărături pentru botez

Naşa are cele mai multe îndatoriri pentru botez. Înainte de toate, ea trebuie să cumpere o serie de accesorii pentru cel mic. Sfatul nostru este să vă alcătuiţi un trusou care să includă: mir, faşă, prosop, păturică, prosop pentru preot şi săpun.

În afară de setul acesta, mai sunt de cumpărat: lumânare de botez, şosete, pantofiori, costumaş de botez, scutece, un cadou special. Acestea pot diferi de la fetiţă la băieţel. Şi anume, pentru fetiţă body, rochiţă, pampon asortat, pantofiori, gecuţă etc. Pentru băieţel papion, costumaş, pantaloni, bretele, pantofiori etc. Toate în funcţie de anotimpul şi de vremea de afară.

botez de basm îndatoririle nasilor pentru botez 2 - Care sunt îndatoririle naşilor pentru botez

În timpul slujbei

Tot setul de mai sus va fi folositor pentru slujbă. Potrivit tradiţiei, naşii trebuie să cumpere şi un cadou simbolic, precum o braţară sau cercei.

Printre îndatoririle nașilor pentru botez numără și cea de-a înfăşa copilul, după botez, într-o pânză albă, care, tot potrivit obiceiului, simbolizează puritatea celui mic. Pentru o înfăşare eficientă, recomandăm şi o faşă de legat. La final, naşii trebuie să fi cumparat anterior şi o icoană pe care să o sfinţească preotul şi spre a fi dăruită copilului, ca să-l protejeze.

botez de basm îndatoririle nasilor pentru botez 3 - Care sunt îndatoririle naşilor pentru botez

Îndatoririle nașilor pentru a doua zi

A doua zi după botez, naşa are rolul de-a îmbăia copilul. Din nou trebuie să aducă o trusă care să conţină: un prosop, un şampon, scutece, costumaş şi o păturică. În plus, trebuie să aducă şi jucării, şi pernuţă. În timpul îmbăierii lumânarea de botez trebuie să fie aprinsă constant. După ce copilul a fost spălat, naşa trebuie să îl ungă cu mir.

Îndeplindu-şi toate îndatoririle acestea, atât naşa, cât şi naşul, îşi iau asupra lor responsabilitatea de-a veghea asupra copilului toată viaţa.

La 6 săptămâni după botez naşii revin cu cel mic la biserică pentru a fi împărtăşit pentru prima oară.

Citiți și De ce e bine să ai un DJ pentru botez.